Sałatka pieczarkowa z jajkiem

Pasibrzuchowa sałatka pieczarkowa. 

Składniki (na 1 średnią miskę sałatki):

  • pieczarki, 400g
  • jaja, 4 sztuki
  • majonez, 2 łyżki
  • jogurt naturalny, 2 łyżki
  • natka pietruszki, pół pęczka 
  • szczypiorek, pół pęczka
  • jabłko, 1 sztuka
  • czosnek, 1 ząbek
  • sól i pieprz, do smaku

 

Pieczarki umyć i wrzucić do garnka z gotującą się wodą. Gotować je przez ok. 4 minuty, odcedzić i ostudzić. Drobno pokroić.

Jaja ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Jabłko obrać i również drobno pokroić.

Wszystkie składniki sałatki wymieszać.

Wyjadacz radzi: Można też do niej dodać makaron w kształcie ryżu lub inny (drobny).

Sałatka pieczarkowa

About the author

wyjadalnia

View all posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *