Najlepsze tosty z piekarnika

Najlepsze tosty z piekarnika na świecie!

Składniki (na 8 tostów):

  • chleb, 8 kromek 
  • pieczarki, 300g
  • cebula, 1 sztuka
  • ser żółty w kostce, 150g
  • masło, do posmarowania tostów
  • olej, do smażenia
  • ew. szynka 

 

Piekarnik nagrzać do 200 stopni (grzanie góra i dół).

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażać na oleju, na bardzo małym ogniu. To jest bardzo ważne. Cebula ma powoli się smażyć, aż będzie bardzo miękka i lekko brązowa. Może to trwać nawet do 10-15 minut. Cierpliwości, opłaci się. 

Pieczarki obrać, pokroić w plastry i usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. 

Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

Kromki posmarować masłem, nałożyć przygotowane pieczarki, karmelizowaną cebulę, (szynkę) ser żółty. Zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. 

Można jeść z ajvarem, ketchupem lub innym ulubionym sosem. 

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *