Owsianka z masłem orzechowym i bananem

Ciekawy sposób na śniadaniową owsiankę!

Słodko-słony smak tworzy połączenie banana z masłem orzechowym. Dobrze jest użyć masła orzechowego z kawałkami orzechów, fajnie chrupie pod zębami.

Składniki (na 2 porcje):

  • płatki owsiane, 1 szklanka
  • woda, 1,5 szklanki
  • mleko, 1,5 szklanki
  • masło orzechowe, 1 łyżka
  • banan, 1 sztuka

Płatki owsiane wrzucić do garnka, zalać wodą i mlekiem i chwilę gotować, ciągle mieszając. Dodać masło orzechowe i wymieszać. Podawać z pokrojonym bananem. Jeśli jest mało słodka, dodać łyżkę miodu.

Wyjadacz radzi: Jeśli lubisz owsiankę bardziej płynną, dodaj więcej wody lub mleka.

Owsianka z masłem orzechowym i bananem

About the author

wyjadalnia

View all posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *