Surówka z czerwonej kapusty

Prosta surówka do obiadu. Trzeba jedynie pamiętać, żeby zarezerwować sobie czas na wstawienia jej do lodówki.

Składniki (na 4 porcje):

  • marchewka, 3 sztuki
  • czerwona kapusta, 1/4 główki
  • czosnek, 1 ząbek
  • olej, 3 łyżki
  • sok z cytryny,1 łyżka
  • sól i pieprz, do smaku
  • natka pietruszki, pół pęczka

 

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 20-30 minut. Kapustę drobno posiekać i dodać przed podaniem do marchewki.

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

About the author

wyjadalnia

View all posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *